keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Ihana eteinen

No nyt viimein siitä eteisestä, josta olettekin jo kyselleet. Ensin pari kuvaa lähtötilanteesta. Pinkki seinä oli ollut haaveenani jo pidempään kun tähän asuntoon muutettiin ja vähän haikealta siitä tuntui nytkin luopua. Muuttaessa pieni eteinen tuntui mahtavalta, se kun ei vienyt ylimääräisiä neliöitä. Kalustuksena oli vain vaalea penkki, kaikki muu säilytettiin kaapeissa.


Jossain vaiheessa löysimme seinälle kivan naulakon, johon vieraiden oli helpompi jättää takkinsa. Sen jälkeen ilmestyi hyllykkö koreineen sekä lasten naulakko, niin että lasten oli helpompi ottaa itse tavaransa. Tumman hyllykön piti olla vain väliaikainen ratkaisu tai ainakin se piti vahata uudelleen vaaleaksi. Kolmannen lapsen jälkeen korihyllyt loppuivat kesken ja naulakot täyttyivät tavarasta. Tämä talvi on ollut ihan kaaos, kun koko ajan on eteisessä täytynyt säilyttää sekä talvi että syysvaatteet vaihtelevien säiden vuoksi.


 Kun naulakossa on koko ajan rivi takkeja ja reppuja sekä kymmenkunta kypärää alkoi tila loppua. Niin ja sitten on tuo pikkuihminen, joka muuten viihtyy nakuna, mutta rakastaa pukeutua kenkiin ja pipoihin sekä roudailla niitä ympäri kotia. Kärsin ahtaanpaikankammosta ja sain joka aamu klaustrofobisia oireita yrittäessäni päästä eteisestä ulos lasten kanssa. Yksi sunnuntaiaamu lasten katsellessa pikkukakkosta ja miehen vielä nukkuessa, otin esiin kynän, paperia, mittanauhan ja laskimen ja suunnittelin eteisen uusiksi. Mies oli heti mukana ja samana iltana tilattiin vaaleaa tapettia.


Ison muutoksen eteinen kokikin. Olin ajatellut että seinät olisi vain maalattu valkoiseksi tai vaaleanhamaaksi, mutta tumma seinä oli helpompi peittää tapetilla. Vesivärimäiset harlekiiniruudut tuovat kivasti ilmettä, mutta ovat silti rauhalliset.


Ikean Trones- laatikoita on istutettu eteiseen ennenkin, mutta nyt vasta löydettiin niille oikeasti hyvä suunnitelma ja järjestys. Niihin mahtuu todella paljon tavaraa litteästä ulkomuodostaan huolimatta ja valkoisina ne ovat sopivan huomaamattomat.


Vedin valkoisen äärimmilleen ja pikkutavarat kätkettiin kokovalkoisiin kenkälaatikoihin. Oikeasti noissa naulakoissa säilytetään avaimia, mutta tummilla hatuilla nekin saa nätisti piiloon.


Entinen naulakkoseinä vuorattiin myös Trones- laatikoilla. Kaapit tyhjennettii, osa talvivaatteista vietiin varastoon ja varsinkin yläkaappien tavaroille etsittiin uusia paikkoja muualta kotoa.Veljeltäni lahjaksi saatu taulu vielä odottaa kiinnitetäänkö se seinään vai etsitäänkö tilalle jotain hiukan pienempikokoisempaa.


Erityisen ihastunut olen tähän naulakkoon. Nupit ostetaan erillisinä ja niitä voi liikutella. Piilottamalla osan nupeista saa kätevästi estettyä ettei se täyty liikaa. Vieraita käydessä taas lisätilaa saa nopeasti. Todennäköisesti hankimme vielä toisen naulakon lasten vaatteita varten. Parin päivän kokemuksella lapsille on vielä liian hankalaa saada takkejaan henkariin, eivätkä he edes yletä niitä ripustamaan.

Parasta on kuitenkin tuo tyhjä lattia ja tila. Aamuisin voi levittää jokaiselle oman kasan jonka pukea, eikä kenenkään hermot kiristy. Tavarat löytyy heposti, emme törmäile toisiimme, eikä kotiin tultaessa vastassa ole ensimmäisenä sekainen naulakko ja kasa kenkiä. Niin ja se pikkuihminen. No hän oppi nopeasti mistä tutut kengät ja pipot löytyy. Ehkä tuo vaihe menee pian ohi.

5 kommenttia:

 1. Kylläpä koki muutoksen! Ihana ja valoisa eikä yhtään ahdas enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen kyllä itsekin tosi tyytyväinen, eikä edelleenkään tunnu yhtään ahtaalta.

   Poista
 2. Onpa hyvän näköinen eteinen!! Teillä on muutenkin tosi kaunis koti, sulla on silmää :)

  VastaaPoista
 3. Tämä on ihan tosi hyvä!! Hieno uudistus, iso peukutus :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...