tiistai 14. huhtikuuta 2015

Kuumetta, rataskuumetta

Keväisin, kun aurinko sulattaa kadut, iskee monelle tarve vaihtaa menopeliä uudempaan. Joillekin se on autokuume, polkupyöräkuumetta olen itsekin potenut, mutta tänä keväänä iski rataskuume!

Stokke Scoot

V ei enää viihdy entiseen tapaan rattaissa istumassa ja pikkusiskonkaan ei tarvitse enää päästä makuuasentoon, joten tekisi mieli vaihtaa vaunut kevyempiin ja sirompiin. Tai myönnetään, mun vain tekisi mieli uudet! Jos autokuume ei vaadi järkiperusteluja, miksi rataskuumekaan vaatisi, vai mitä?

Bugaboo Bee

Selasin nettikauppoja ja keräsin otoksen mielenkiintoisia rattaita. Mielellään myös kuulen kokemuksianne. Kääntyvät eturenkaat olemme havainneet hyviksi, mutta muuten olen melkoisen avoin vaihtoehdoille. Kivoja uusia malleja onkin ilmestynyt edellisen etsinnän jälkeen.

Kronan Sulky S
A:n taaperoaikoihin vietimme muutaman kuukauden Ruotsissa ja siellä näki todella paljon Kronanin vaunuja ja rattaita. Olenkin ihmetellyt miksei merkkiä ole Suomessa näkynyt. Nyt tuota ruotsalaisten suosikkimerkkiä saa viimein meiltäkin.

Babyzen Zen

Brio Spin

Erityisesti tykkään kehityksestä, että rattaat ovat muokattavissa uudelleen. Emmaljungallakin on nykyään valittavissa useita yhteensopivia runkoja ja istuimia. Yksi vahva ehdokas onkin hankkia vanhaan Nitro- runkoon uusi sirompi Super Viking istuin. 

Emmaljunga Super Viking
Yksi vaihtoehto olisi myös muokata tuplarattaat yhdelle lapselle vaihtamalla toisen istuimen koriin. Tämä olisi ehdottomasti edullisin ja helpoin muokkaus. Olet tykännyt todella paljon Mountain Buggyn Dueteista. Ne ovat tosi ketterät ja kevyet, vievät vähän tilaa ja silti niissä on hyvin tilaa lapsille. Maanantaiaamuisin alakori on ääriään myöten täynnä kun lataan sinne reppuja, vaippakassin ja oman käsilaukun. Kori toisi lisää tilaa ja helppokäyttöisyyttä.

Mountain Buggy Duet
Tuon korin taidan käydä ostamassa jo tällä viikolla. Onneksi ostimme jo alun alkaen seisomalaudan jonka saa kiinnitettyä lähes mihin tahansa rattaisiin. Lomareissulla varten tekisi silti mieli hankkia jotkin pieneen tilaan taittuvat säästämään tilaa autossa tai junassa. 

Mitäs tykkäätte, vai onko teillä jotkut vielä paremmat? Niin ja monetko rattat on liian monet?

7 kommenttia:

 1. Meillä oli tuo sivukori Dueteihin, mut myin sen pois ku se oli meillä kaksosten kanssa vähän tarpeeton.. Ja pakko sanoa, että olin siihe aika pettynyt muutenkin, tuntui rimpulalta & sellaiselta "lötköltä". Mut ehkä vain yhden lapsen kanssa sille olisi käyttöä paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh. En ole sitä koria livenä nähnyt ja kuvissa vaikuttaa niin hyvältä. Täytyy käydä kuitenkin katsomassa.

   Poista
 2. Me on menty koko ajan esikoiselle ostetuilla Emmaljungien yhdistelmärattailla ja sit pari vuotta oli myös easyewalkerin tuplat käytössä. Mielestäni muuta ei tarvitse. Meidän rattaisiin mahtuu alakoriin tarvittaessa kolme kauppakassia, aisan päälle poikittain saa potkupyörän kyytiin kun potkuttelija väsyy, renkailla pääsee kelillä kuin kelillä eteenpäin ja hyvin voi pistää kaksikin lasta kyytiin eli sellaisen 40 kg eikä mikään osa ole antanut periksi. Rattaat on niin tuhottoman kalliita etten ihan ymmärrä miksi niitä olisi koko ajan vaihtamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas ajattelen, että päivittäin käytettävä kulkuneuvo valitaan tarpeen ja tilanteen mukaan. Toiset vaihtaa autoa vuoden kahden välein, me taas mieluummin rattaita eikä todellakaan puhuta samasta hintaluokasta. Kalleimmatkin noista mahtuu polkupyöräbudjettiin. Arvokysymyksiä :)

   Poista
 3. Eihän tässä ollut kai kyse uusiiko auton, rattaat vai fillarin? Vaan siitä monetko on liikaa. Minun mielestäni kolmet on liikaa. Ei meillä kyllä vaihdu autokaan ns. "huvin vuoksi". Fillarinkin ostin viimeksi vuonna 1999. Ja pyöräilen paljon. Ajattelen ennemmin niin, että turha ostaminen ylipäätään on ympäristönkin kannalta turhaa. Siinä mielessä tietysti arvokysymys minullekin. Ostamaton tavara paras tavara. :)

  VastaaPoista
 4. _nyt_ jos saisin valita niin ottaisin Super Viikkarit. Näin ne tänään kaverilla livenä ja ai että!! Niin pienet, näppärät, kevyet ja kauniit ettei tosikaan.

  Ja vaikka miten yritin pohtia ja järkeillä meidän vaunu/ratasvalinnan niin olen silti jo muuttanut mieltäni. Enkä ole vielä metriäkään kärrytellyt noilla. :D Ja ne ihan ensimmäiset myin jo poiskin. Voi apua. Mutta ei täydellisiä rattaita vain mun mielestä ole vaan tosiaan se tarve muuttuu ja niitä katsellaan ja käytetään pitkään päivittäin, niin myös puhdas kyllästyminen on mielestäni ihan normaalia. Mä olen vaan huono näkemään sitä myymisen ja ostamisen vaivaa, mutta ymmärrän kyllä hyvin tän tarpeen. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, se myyminen on varsinkin vaivaa vaativaa. Mä oon kyllä mestari jahkaamaan, mitään liikettä mihinkään suuntaan ei ole edelleenkään tehty :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...