sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen ihanin Pavlova

-Tuleeko Pavlovan nimi Pavlovin koirasta?
- No ei kun Anna Pavlovasta, siltä balleriinalta
- No ois voinut olla, joku yhteys niillä kuitenkin on.
- Ai kuolaaminen?


Marenki:
4 munanvalkuaista
2,5 dl sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl omenaviinietikkaa

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 päärynä
kouralinen viinirypäleitä
muutama pala tummaa suklaata tai valmista suklaakastiketta


Erottele valkuaiset ja vatkaa niitä hieman. Sekoita perunajauhot pieneen määrään sokeria (estää paakkuuntumisen) ja siirrä sivuun. Lisää sokeri valkuaisiin koko ajan sekoittaen. Lisää perunajauhosokeriseos ja vatkaa kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi. Sekoita lopuksi vielä omenaviinietikka vaahtoon. Kaada vaahto uunipellille leivinpaperin päälle ja muotoile pyöreäksi levyksi. Paista 125 asteessa noin puolitoistatuntia. Varo ettei marenki paistu liikaa, vaan sisus jää pehmeäksi. Anna jäähtyä


Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Pilko hedelmät sopiviksi paloiksi. Levitä kermavaahto marenkilevyn päälle. Ripottele hedelmäpalat kermavaahdon päälle. Koristele lopuksi pinta suklaalla.
 

Kyllä me tosiaan joku yhteys Anna Pavlovan ja Ivan pavlovin välinne löydettiin. Kakku katosi hetkessä paremiin suihin ja sain vienon pyynnön tehdä huomenna lisää.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...