lauantai 16. toukokuuta 2015

Lievitystä rataskuumeeseen - Mountain Buggy Joey

Rataskuumeen helpotukseksi hankin ensihätään Mountain Buggy Joey- sivukorin meidän tupliin. V on jo pidempään puhunut haluavansa rattaiden sijaan seisomalaudalle ja tykkään enemmän näistä tuplista kuin meidän yhden lapsen rattaista. Tämä oli mös ehdottomasti halvin ratkaisu vaunujen uudistamiskuumeeseen.


Kori on tosi tilava, oikea maanantaiaamujen pelastus, kun pitää saada kuljetettua kolme reppua, iso kestovaippakassi, pari unikaveria ja yhdet lelupäivälelut päiväkotiin. Irrallisen sisäkorin ansiosta niiden kantaminen on myös huomattavasti helpompaa kotoa alaovelle, missä vaunuja säilytetään, kun kaikki saa yhteen kassiin olalle.


Bumbrider- seisomalauta hankittiin aikoinaan jo A:lle ja se onkin tosi kätevä, kun saa kiinni lähes rattaisiin kuin rattaisiin. Yllättävän hyvin poika mahtuu seisomaan laudalla, vaikka ajattelin työntöaisan ja istuinten väliin jäävän liian vähän tilaa. Leveän työntöaisan ansiosta on myös hyvin tilaa työntää rattaita.


Hyvä puoli korissa on myös se, että lapset voivat pudottaa hanskansa tai lelunsa sinne vauhdissa, eikä itsekään tarvitse kurotella mitään kesken matkan rattaiden alta. Ruokakauppaan mennessä tyhjennän korista kaiken muun paitsi lompakon ja käytän sitä ostoskorina. Taas kädet vähän paremmin vapaina.


Kotiin tullessa taas rattaat alakerran vaunusäilytykseen ja hissiin pelkästään  korin sisäkassi. Melko isot ostokset tuohon mahtuukin, painorajoitus tulee paljon aiemmin vastaan kuin tila. Olin kyllä kuvitellut kuvien perusteella korin vähän tukevammaksi, se ei ole kuin vähän paremmin topatun kassin vahvuinen. Toisaalta kiinnitykset ovat tukevat, joten kassin pehmeys ei ole haitannut ja varsinkin ruokakaupassa käydessä on oikeastaan ihan hyvkin että reunat hieman joustaa, niin tavarat mahtuu paremmin. Epäilen että suunnittelijat ovat (hinnan lisäksi) ajatelleet keveyttä, mikä Mountain Buggylla tuntuu olevan kantava ajatus rattaiden suunnittelussa.


 Toinen miinus jonka tästä keksin on kiinnityksen monivaiheisuus. Kori sinällään on helppo ja nopea kiinnitetävä, mutta toisen istuimen irrottaminen vei aikaa ja lisäksi vaatii että rattaat ovat tyhjät. Kyllä tuon kerran päivässä vielä vaihtaa, mutta ei kyllä kesken matkan kun V kyllästyy seisomiseen tai vaatii pääsyä päiväunille voi vaihtaa koria istuimeen. Ilmeisesti pikakiinnikkeisiä koreja sekä istuimia on kuitenkin jo olemassa, mutta niitä ei vielä saa Suomesta.

3 kommenttia:

 1. Hei,

  olen tässä mietiskellyt kyseisten rattaiden ostoa. Olisitko mahdollisesti kiinnostunut myymään niitä lähiaikoina, jos teillä ei enää ole tuplille tarvetta? Melko nihkeästi on näitä käytettynä myynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatuksena on ollut myydä nämä loppukesästä, kesälomareissuille vielä tarvitaan nämä mukaan. Jos sinulla ei ole ihan hirveä kiire vaunujen kanssa, niin laitapa sähköpostia elokuussa :)

   Poista
  2. Ajatuksena on ollut myydä nämä loppukesästä, kesälomareissuille vielä tarvitaan nämä mukaan. Jos sinulla ei ole ihan hirveä kiire vaunujen kanssa, niin laitapa sähköpostia elokuussa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...