lauantai 20. kesäkuuta 2015

Laatikkosänky Pikkusiskolle

Joku aika sitten kerroin kokeilustamme siirtää Pikkusisko  lastenhuoneeseen nukkumaan sisarusten kanssa. Sinnehän hän jäikin. Isosisarukset eivät halunneet päästää siskoa enää eri huoneeseen ja kyllähän se lasten iltatoimia myös helpotti, kun saa nukutettua kaikki kolme kerralla. Yötkin ovat sujuneet helposti ja rauhallisesti. Ainoa ongelma oli pinnasänky, joka näytti turhan tilaa vievältä lastenhuoneessa, siitäkin huolimatta, että sänky alkoi olla liian pieni Pikkusiskolle.


 Ratkaisuksi moni teistä ehdottikin Pikkusiskolle sängynaluslaatikkosänkyä. Retrokerrossängyn alle ei mikään valmis malli mahtunut, joten mies rakensi sellaisen mittojen mukaan itse.


Materiaaliksi ajattelin itse vaneria, mutta mies löysi rautakaupasta hauskannäköistä puukuitulevyä. Vaneriin verrattuna tuo on yhtä vahvaa mutta huomattavasti kevyempää ja näin laatikon liikuttelu on helppoa lapsillekin. Alla on pienet pyörät, niin että sänky liikkuu lattialla keveästi ja pinnassa kerros vaaleaksi sävytettyä lakkaa.


Illalla sänky siirretään keskemmälle. Vaikka laatikko näyttää kohtuullisen sirolta ja matalalta, jää siihen patjan kanssa kuitenkin sopivasti reunaa, niin ettei tarvi pelätä lapsen pyörähtämistä lattialle.
 

11 kommenttia:

 1. Kerrassaan kätevä ratkaisu! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan super ihana kerrossänky! Mistä moisen olette hankkinut? Ja noita marimekon verhoja olen ajatellut pojan huoneeseen kunhan semmosen saamme hänelle remontoitua. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sänky on minun ja veljeni vanha, alunperin kai 70- luvun kotimaista tuotantoa.

   Poista
 3. Todella kätevä ratkaisu ja ihana kerrossänky!

  VastaaPoista
 4. Meillä olisi sama projekti edessä, tosin vain kaksi lasta. Tuo näyttää hyvälle!

  VastaaPoista
 5. Ihana sänkyidea! Muutenkin kiva tyyli lastenhuoneessa :)

  VastaaPoista
 6. hei, oletteko pohjan tehnyt mistä laatikkosänkyyn :) sälepohja vai minkäläinan ja miten kiinnitetty :) aivan ihana :)

  VastaaPoista
 7. Meillä kolmonen tarvitsisi kanssa sängyn ja olenkin miettinyt samaa ratkaisua. Meillä on ilmeisesti sama tuo kerrossänky! Saisikohan ohjetta tuon laatikon tekemiseen. Niin pääsisi pikkuvelikin omaan sänkyyn!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...