lauantai 11. heinäkuuta 2015

DIY- autoratamatto


 Kun ei kesä tunnu vieläkään alkavan ja ulkona on vain synkkää ja sateista, täytyy panostaa sisäleikkeihin. Askartelimme lapsille autoradan. Koitimme löytää mahdollisimman leikkiystävällisen muodon, mutta silti hallitun, mattomaisen  kokonaisuuden, sekä rauhallisen värityksen muuten niin värikkääseen lastenhuoneeseen.

Törmäsin kahdessa nettikaupassa hienoihin mustavalkoisiin autoratamattoihin. Meillä oli lapsena värikäs ohuesta muovista valmistettu versio joka levitettiin aina lattialle ja sillä oli niin kiva leikkiä. Toinen noista nettikauppojen matoista oli koko ajan loppuunmyyty ja toisen kohdalla mitat ei sopineet meidän lastenhuoneeseen, joten päätin toteuttaa ihan oman omilla mitoilla. Tämä rata on kaikessa yksinkertaisuudessaan toteutettu DC-fixillä leikkaa-liimaa periaatteella.


Muutama ilta meni osien piirtelyyn ja leikkaamiseen sekä etenkin kaistaviivojen liimaamiseen. Lopputulos näyttää kuitenkin vaivan arvoiselta ja etenkin se että rata on ollut vilkkaasti leikeissä.
 

Oikeastaan vasta jälkikäteen tajusin miten hyvä idea tämä olikaan. Lastenhuoneessa on pyörähtänyt useampikin matto, mutta jotenkin tila on niin hankalan kapea ettei mikään mtto näyttänyt hyvältä. Lisäksi maton knassa oli ongelmana se, ettei sen päällä voinut toteuttaa rakenteluleikkejä tai junarataa, kun maton reunalla ne kaatuivat tai tekivät portaan junalle. Pikkusiskon taaperokärrylle matto oli myös aina tiellä. Rullasinkin matot pois jo ajat sitten. Viimeistään sängynaluslaatikkosängyn myötä matto olisi ollut täysin mahdoton, mutta tämän yli sängynkin saa rulattua kätevästi joka aamu ja ilta.
 

 Mitäs tykkäätte?

P.s. P.s. Muistathan osallistua Libero- kilpailuun! Ohjeet täällä
9 kommenttia:

  1. Oon nähny muita vastaavia teipattuja autoratoja, mut tää on ylivoimasesti hienoin toteutus! Pitäsköhän itekki askarrella :D

    VastaaPoista
  2. Ihan huippu!!! :) WAU! Täytyneepä pistää korvan taakse tämä idea ja toteuttaa kun tylsä syksy koittaa! :) Kuinka nuo lähtee sitten lattiasta irti? :) Vai onko kyseeessä ikimatto xD

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Magdaleena ilman muuta kokeile. Anne kyllä tuon pitäisi lähteä ihan vain vetämällä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...