sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Hammaskeiju

Auton takapenkillä käytiin tänään seuraavanlainen keskustelu:
V: Ei hammaskeijua ole oikeasti olemassakaan. Äiti tai isi laittaa sen rahan.
A: Äiti eikö oikeasti?
Ä: No ei sitä kyllä ole
A: No ei ihme että sillä keijulla kesti aina niin monta päivää tuoda se raha.

Seitsemänvuotias on ihmeen lujasti uskonut hammaskeijuun, siinä missä joulupukkiin tai pääsiäispupuunkin. Jossain vaiheessa hän jo kyseenalaisti koko tyypin, mutta ilmeisesti halu uskoa on ollut kova. V sen sijaan esitti jo viime jouluna tiukkoja kysymyksiä joulupukista, ja näköjään hammaskeiju voidaan jättää häneltä kokonaan välistä. Raha kyllä silti kelpaa kumpaisellekin tippuneista hampaista.

Uskotaanko teillä hammaskeijuun? Kaveripiirissä on ollut eroja piilotuspaikoista. Toisilla keiju käy tyynyn alla, meillä taas hammas laitetaan lasin alle keittiön nurkkaan. Entä mikä teistä on sopiva summa minkä keiju tuo?

4 kommenttia:

 1. Meillä on vielä harkinnassa tuleeko meille sitten muutaman vuoden päästä hammaskeiju vai ei. Tai ehkä se voisi mennä niin, että hammaskeiju tuo kolikon niin kauan kun lapsi uskoo hammaskeijuun? :) 1-2 euroa olisi minun mielestä hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekään ei pitänyt tulla hammaskeijua, mutta lapsen ensimmäinen hammas irtosi selkeästi myöhemmin kuin kavereilla päiväkodissa, ja kaverit osasivat tietysti kertoa keijusta :D

   Poista
 2. Meillä on käynyt hammaskeiju monta vuotta. Isommat tietävät jo, että hammaskeiju on äiti, mutta silti puhuvat hammaskeijusta, kun hammas lähtee. Pienin vasta kasvattaa hampaitaan. :) Yleensä hammaskeiju tuo tyynyn alle 50 senttiä tai joskus 1 euron. Onpa se joskus laittanut sinne legopalikoitakin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska idea nuo legot, eihän sen tosiaan tarvitse välttämättä olla rahaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...