torstai 17. syyskuuta 2015

Silmälaseihin ihastunut

Äidin tyyliä käsitellään blogissani harvakseltaa, mutta nyt on luvassa aimo annos. Minulle määrättiin keväällä silmälasit, tosin ainakin toistaiseksi vain pääte- ja lukulasit. Esimmäisen kerran minulla havaittiin taittovikaa ja piilokarsastus jo yli kymmenen vuotta sitten ja sain myös silloin päätelasit. Ne tuntuivat kuitenkin epämukavilta enkä oppinut niitä ollenkaan käyttämään. Oireena olleet päänsäryt laitoin lopputyöstressin piikkiin ja unohdin koko jutun. Ajoittain koin päänsärkyä, huimausta ja pahoinvointia töissä, mutta joka kerta laitoin sen stressin piikkiin ja annoin olla. Kotiäitivuosina en huomannut ongelmia, mutta vuosi sitten töihin palattuani ongelmat alkoivat taas. Töissä on roiskekuvioitu linoleumlattia joka alkoi "elää" iltapäivisin. Kotiin lähtiessa lattia näytti aaltoilevan ja tasapaino alkoi sen johdosta järkkyä. Puhuin asiasta kaverilleni, joka on optikko ja hän kehotti käymään tutkittavana.Osaava optikko löysi lähinäöstäni vikaa ja määräsi pääte- ja lukulasit. Yhdessä valitsimme kehykset jotka sekä tuntuvat että näyttävät hyviltä. Vai mitä tykkäätte? Miellyin näihin klassisiin Ray Baneihin kovasti. Tekevät jotenkin aikuisemman näköiseksi. Ja parasta näissä on ehdottomasti se, että oireet katosivat samoin tein. Enää ei lattia aaltoile eikä särje päätä.


Mies toi vähän aikaa sitten tuliaisiksi nämä See Conseptin lukulasit. Työlasit unohtuvat usein töihin 
ja kotonakin olisi välillä tarvetta. Nämä ovat kyllä hauskan pirteät. Jotenkin innostuin ihan täysin laseista. En ole mikään koruihminen varsinaisesti, mutta erilaiset kehykset tuo kivasti ilmettä asusteenakin. 

 

Sain viime viikolla kutsun tulla tapaamaan Kraa Kraan Matti Hännistä Valkealinnan optiikan avajaisissa. Kraa Kraa valmistaa upeita puisia kehyksiä valtavan laajalla malli ja ja väriskaalalla. Tuotteet valmistetaan koivusta ja alusta loppuun asti Suomessa. Ainoa muualta tuleva osa on lasien mukana tuleva mikrokuituliina. Kävin Matin ja optikon kanssa mielenkiintoisen keskustelun päätetyötä tekevien ihmisten näöstä, sekä silmälasien esteettisestä puolesta. Varsinkin nyt kun joka puolella puhutaan vain leikkauksista ja yrittämisen vaikeudesta, on mahtavaa tavat ihminen joka on aidosti innostunut ideastaan ja vie sitä intohimoisesti eteenpäin vaikeuksista välittämättä. Käykääpä tutustumassa tuotteisiin ja jälleenmyyjiin heidän nettisivuillaan.

Nämä menee kyllä ehdottomasti pakko saada- listalleni. Ja niin tuntuivat menevän myös Ryynin listalle, hän haluaisi tuollaiset pienet valkoiset ilman linssejä. Tai ehkä keltaiset, tai punaiset...


Pikaselfie optikolla. Ihanan kevyet ja uskomatonta miten hyvin puu voi istua kasvoille.


7 kommenttia:

 1. Toi lattian ja muiden pintojen "väreily" on muuten tosi inhottavaa! Onneksi on olemassa silmälasit :) Noi molemmat sopii sulle tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lattian väreily on kyllä ärsyttävää. Jossain vaiheessa epäilin jo mielenterveyttänikin kun oireet olivat niin pahat.

   Poista
 2. Klassikko on klassikko - ja millaista särmää tuokaan kasvoillesi!
  Ihanan veikeä ilmeä viimeisessä kuvassa, siitä vain silmälasimalliksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Totta puhuen mietin pitkään kehtaanko edes laittaa näitä kuvia :)

   Poista
 3. Ihanat! Saako tässä näin "salaa" myöntää, että käytän silmälaseja ilman vahvuuksia ihan vaan sen takia, että tykkään niistä.. Hihii.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saa myöntää, ja myönnän että olen alkanut harkita samaa :D

   Poista
 4. Millaiset vahvuudet sinulla on noissa laseissa? Lasit sopii muten sulle tosi kivasti.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...