torstai 29. lokakuuta 2015

Luonnontieteellinen museo Luomus

Vielä vähän syyslomasta. Vierailimme pitkästä aikaa luonnontieteellisessä museossa eli Luomuksessa. Edellisestä kerrasta onkin jo useampi vuosi aikaa, V taisi olla vielä vatsassa. Nyt olikin jännä seurata miten eri tavoin eri ikäiset lapset näyttelyihin tutustuivat ja mihin he kiinnittivät huomiota. Luurangot olivat molempien isompien lasten mieleen ja heistä oli jännää arvailla mitä eläimiä luurangot ovat. Pikkusisko sen sijaan ei ymmärtänyt luurankojen merkitystä, mutta jänniltä ne hänestäkin näyttivät.


Ekaluokkalainen olisi mielellään tutkinut jokaikisen kaapin ja taulun mitä museosta löytyi, liittyivätpä ne sitten eläimiin, fossiileihin, kasveihin tai mihin hyvänsä. Hän myös esitti paljon kysymyksiä. Nelivuotias taas tykästyi eläimiin. "Onko leijonat oikeasti noin suuria? Onko gaselleja Suomessa?" Yllättävän hyvin hän erotti toisistaan eri kissapedot. Jos luurangot tuntuivat hänestä muovisilta, täytetyt eläimet olivat hieno ja avartava kokemus.


Pikkusiskolle sen sijaan mieluisin oli Suomen luonto- osasto. Muilla osastoilla suurimmat riemun aiheet hänelle olivat penkit ja kaiteet, mutta kun lasin takana olikin jänis tai sorsa, hänkin kiinnostui. 

Meitä oli onneksi kolme aikuista mukana, joten pystyimme tukemaan jokaisen lapsen kiinnostusta. A olisi kyllä viihtynyt paljon pidempäänkin, kun taas Pikkusisko olisi kulkenut paljon nopeammin alakertojen näyttelyiden läpi. Isommat lapset ovat puhuneet museosta tällä viikolla paljon, joten eiköhän me vierailla Luomuksessa taas pian uudelleen.

Onko Luomus tuttu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...