torstai 12. marraskuuta 2015

Rukkaset Reimalta

Rukkasten osto jäi tänä vuonna vähän viime tinkaan. Onneksi toppavaatteita ei vielä ole juurikaan tarvittu tälle syksyä. Monenlaisia rukkasia on tullut vuosien varrella kokeiltua ja myös huomattu mikä toimii ja mikä ei. Rukkasen muotoilulla on paljon merkitystä varsinkin pienessä kädessä. Liian iso ja leveä rukkasen kanssa lapsi ei voi tarttua mihinkään. Viime talvena pienimmäisellä ongelmaksi muodostui riittävän lämmön löytäminen, isoimmalla taas vedenpitävyys. Tänä vuonna suuntasimme Reimalle ja sieltä löytyikin koko kolmikolle hyvät rukkaset.


Pienemmille hankittiin Tomino- rukkaset. Sopivan kapeat, hyvä kiristys ranteen ympärille ja riittävän pitkä varsi. Pikkusisko sai violetit, V valitsi mustat.Koska lämmön riittävyys oli viimetalvena ongelma, olinkin ilahtunut löytäessään rukkaset joissa on villasekoitevuori. Pienelle varsinkin on hankala pukea villalapasta rukkasen sisälle, joten sekoite on riemuvoitto Tominoissa. Villa pitää lämpimänä, mutta keinokuidut kosteuden (hien) pois iholta. Odotukset ovat siis suuret näille.


A halusi ehdottomasti sormikasmallin ja kyllähän se koululaisella onkin jo kätevämpi. Mallistosta olisi löytynyt myös villasekoitevuorinen versio, mutta tyttö kokee sen kutittavana aikaisempien kokemusten perusteella, joten valittiin Tartu-rukkaset. A:lla ei kyllä ole lämpimyydestä vuoksi ongelmia ollutkaan, vaan isona ongelmana on ollut rukkasten jatkuva kastuminen. Tartu- rukkasista onkin huima 15000 mm vesipilariarvo sekä suuri kulutuskestävyys. Nämäkin ovat mukavan siro malli, niin ettei ne haittaa käsien käyttöä ja esim. pyörän lukon avaaminen onnistuu.

Onko teillä kokemuksia Reiman rukkasista? Lupaan palata aiheeseen kunhan saadaan käyttökokemuksia. Odotukset ovat suuret, toivottavasti ne täyttyy.

1 kommentti:

  1. Jep. Vedenpitävät on hyvät. Ongelma vaan pesun jälkeen kuivaksi saaminen... ;) noita sormikasmalleja en ainakaan mä saa käännettyä ympäri. Mutta taitaa just noi samat sormikkaat olla meillä viime talvella ja hyvät olivat.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...