sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Erilaisia joulutorttuja

Just näitä aamuja. Lupaat lapsille edellisenä iltana, että huomenna leivotaan torttuja. Muistat kurkata pakastimeen jo illalla, että siellä varmasti on se luvattu torttutaikinapaketti. Sinulla on selkeä muistkuva luumuhillopaketista, ihan varmasti se on sen jogurttipurkin takana, siinä keskihyllyllä.


Otat taikinan sulamaan esimerkillisesti. Leivinpaperikaan ei yllättäin ole lopussa. Mutta se luumuhillo, sitä ei löydy mistään. Ei sen jogurttipurkin takaa, eikä mistään muualtakaan. Kauppa aukeaa vasta parin tunnin kuluttua ja iltapäivälle on jo muita suunnitelmia. Leivotaan huomenna. Pettynyt nelivuotias keksii kuitenkin ratkaisun: eikö niihin voisi laittaa mustikkahilloa? Sekin on sellainen talvinen hillo, poika innostuu. No kokeillaan.
 

Ehdotuksesta innostuneena teimme sekä mustikkahillotorttuja, että raparperihillotorttuja. Ei ehä kovin jouluisia, mutta hurjan hyviä silti. Joskus unohduksesta seuraakin jotain uutta hyvää.
 

Pojan ihailtavan innovatiivisuuden myötä jäin miettimään mitä muuta torttutaikinaan voisi kääriä. Nutellaa? Inkiväärihilloa? Tänä jouluna meillä syödään jotain muuta kuin luumutorttuja


2 kommenttia:

  1. Ihana idea! Raparperihillotorttu kuulostaa sitäpaitsi ihanalta! Tahdon! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperista tuli kyllä minunkin suosikkini. Löytyisiköhän jostain paistonkestävää raparperihilloa? Vähän rumia noista tuli kun hillot valui osittain ulos.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...