torstai 14. tammikuuta 2016

Milloin lapselle harrastuksia?Pikkusisko kävi tänään elämänsä ensimmäisellä tanssitunnilla. Tiistaina odotellessa A:n tanssitunnin päättymistä huomasin seinällä ilmoituksen vanhempi-taapero-tanssitunnista torstai-iltaisin ja tänään keksin ex-tempore mennä mukaan. Mukavaa lapsen kanssa hassuttelua missä äidillekin tuli lämmin. Saatammepa mennä toistekin.

A aloitti Pikkusiskon ikäisenä satujumpassa. Silloin tuntui että kaipasimme jotain yhteistä ohjattua tekemistä työpäivien js päiväkodin vastapainoksi. Kävimme silloin siis koko kolmikko. Yhden lapsen kanssa tuntui että hän kaipaa enemmän toisten lasten seuraa ja itsellä oli jaksamista enemmän. Vauvaikäisenä kävimme sekä vauvauinnissa että muskarissa. Satujumpassa jälkeen tyttö jatkuikin tanssitunteja ja sillä tiellä ollaan.

Pienempien kanssa ei olla juuri harrastettu. Vauvauinnissa olemme käyneet kaikkien kolmen kanssa, sen koimme tosi hyödylliseksi. Muskarissa olisin halunnut käydä, mutta näillä ikäerolla ei löytynyt sopivia ryhmiä. Toisaalta kävimme perhekahvilassa missä myös laskeskeltiin ja kotonakin kolmen lapsen kanssa joku aina laulelee. V ei ole tuntunut kaipaavan harrastuksia toistaiseksi. Käymme yhdessä uimassa ja kiipeilemässä, ja poika myös polkee kaukalon vieressä kesäisin vanhempien polkupyöräpoolotreenien aikana. Myöskään Pikkusiskolle en ole mitään vielä ajatellut, mutta hän viihtyi niin hyvin tuolla, että varmaan käymme ainakin silloin tällöin. 

A haluaisi aloittaa pianon soiton opettelun ja hänelle on etsinnässä siihen paikka tai opettaja. V:n kanssa olen ajatellut odottaa että V itse haluaa harrastaa jotain. Ekaluokkalaiselle kaksi harrastusta tuntuu sopivalta vai mitä? Mutta pitäisikö nelivuotiaalla olla jo jotain? Ja onko väärin että nuorin ja vanhin harrastavat mutta keskimmäinen ei? Tai mitä edes lasketaan harrastukseksi?

4 kommenttia:

 1. Meillä pian nelivuotias harrastaa satutanssia isojensa inspiroimana. Välillä käy myös karate-treeneissä dojon reunalla heilumassa (isojen treenit) ja kurkkii isosiskon cheer-kuvioita. Jokainen ipana on itse halunnut harrastuksensa ja saavat niitä jatkaa/harrastaa, mikäli ei vie voimia arjesta.
  Ainiin! Olihan se pieni aikoinaan vauvamuskarissakin! Vai lasketaanko se enemmän äidin harrastukseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ehkä nuo muskarit on enemmän äidin harrastus, kai. Lasten mukaan kai tässäkin asiassa on paras mennä ja isommat sisarukset varmasti vaikuttavat.

   Poista
 2. Tuollainen lapsi- vanhempi harrastus on tosi mukavaa yhteistä aikaa ihan kaksin ilman niitä vanhempia sisaruksia. Ja jos vielä samalla saa liikunnan iloa, niin sen parempi. Meidän 4- vuotias käy tanssimassa kerran viikossa, mutta toisinaan tarhapäivän jälkeen sekin tuntuu aika raskaalta. Jos ei lapsi itse olisi niin innoissaan, saisi harrastaminen kyllä jäädä toistaiseksi. Päiväkoti ja yhteiset ulkoilutbriittävät ihan varmasti näin pienelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo minullakin oli ajatuksena, että nuorimman kanssa tulee kaikista vähiten tehtyä mitään kahdestaan, tai sitten se on juuri sitä aikaa kun isommat ovat toisen vanhemman kanssa jossain harrastamassa ja pienin joutuu jäämään kotiin. Päiväkotipäivät tuntuvat meilläkin vievän niin mehut, ettei iltoihin ole enempää ohjelmaa kaivattu.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...