keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Ryminää

Viime päivät ovat menneet siivotessa kaappeja ja siirrellessä huonekaluja ja tavaroita. Kuten edellisessä postauksessa kerroin, suunnilleen joka toinen huonekalu saa luvan siirtyä, kun kotiin kaivataan tilaa ja uutta ilmettä. Vielä ette saa kuvia uudesta sisustuksesta, ensin täytyy saada viimeisetkin tavarat paikoilleen.

Minulla on ahtaanpaikankammo. Ei sitä mitenkään viralisesti ole diagnosoitu, mutta klassiset oireet löytyy. Hississä pystyn nykyään matkustamaan, lastenvaunujen myötä on ollut pakko opetella, mutta edelleen vältän ne ahtaimmat ja ne vanhat häkkihirvitykset. En pidä lentokoneessa matkustamisesta, enkä voisi kuvitellakaan pukevani sukellusmaskia tai kaasunaamaria. Yksi vähän omituinenkin muoto on kaaoksen kestämien. 

On ehkä vähän outoakin että viidyn näin hyvin meidän pienessä kodissamme, enkä oikeastaan edes halua asua isossa talossa. Yleensä se että kaikki on lähekkäin tuntuu vain hyvältä. Suunnilleen kerran vuodesa iskee kuitenkin ahdistuskohtaus. Ihan fyysisesti tulee sellainen olo että seinät kaatuu päälle ja happi loppuu. Yleensä se olo tulee juuri näihin aikoihin, joulun jälkeen, esikoisen syntympäivien lähestyessä. Ehkä se liittyy siihen että joulun ja syntymäpäivien myötä tavaran määrä kotona lisääntyy. Alennusmyyntien aikaan tulee myös käytyä lasten vaatekaappeja läpi ja hankittua uusia isompia, sekä raivattua pienempiä pois. Ja kun lapset kasvavat, myös ne vaatteet ja tavarat kasvavat ja vaativat isomman tilan. Kun pikkuvauvan koko vaatetus mahtui yhteen lipastonlaatikkoon, parivuotias tarvitsee jo useamman hyllyn kaapista. Ja kun kaappitilaa vaatii nykyään viiden hengen vaatteet, kun muuttaessa tähän meitä oli vain kolme. Kaikki ei millään mahdu jos ei jotain tee ja ARGHH!

Mieheni on onneksi jo tottunut näihin. Ahdistuskohtauksen saatuani hän keittää kupit kahvia ja hakee mittanauhan. Hän tietää, että parin päivän riehumisen jälkeen olen taas ensitäkin paremmalla tuulella ja mitä nopemmin toimitaan, sitä nopeammin on taas rauha maassa. Tuo kätevä mies hankki jälleen muutaman hyllylevyn lisää ja muutettiin kaksi hengarikaappia (miksi muuten uudehoissa asunnoissa valtaosa kaapeista sisältää vain hengaritangon?) hyllykaapeiksi. Näin saatiin siirrettyä kuopuksen vaatteet lastenhuoneeseen sekä lisää tilaa leluille. Vaatehuoneeseen tuli ylimääräinen pitkä hylly myös lisää tämän myötä. Olohuoneen sohvalta avautuu nyt näkymä eteiseen ja lastenhuoneen lipastosta tuli olohuoneen kaunistus.

Toivottavasti vuoden päästä olemme löytäneet uuden tilavamman kodin, ihan vähän tilavamman. Tai sitten kriiseilen jälleen, vielä löytyy pari nurkkaa jonne voi lisätä hyllyjä ;) Nyt kun homma alkaa olla valmis, kierelin hiukan nettikauppoja, josko jotain uuttakin hankittaisiin.

1. Muuto 2. A Little Lovely Company 3. Ferm Living 4. Muuto 5. Lego 6. H&M 7. Lagerhaus 8. H&M 9. Ferm Living

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...